Thursday, August 6, 2009

Äntligen någon som har fattat

"Jordbruksverket gillar gårdsförsäljning av alkohol." Smaka på den! Mums! Det jag trodde skulle bli det största hindret mot en ny och vettigare alkohollag är övervunnet. Nu behöver vi bara övertyga Livsmedelsverket samt moralpredikanterna och förbudsivrarna i KD, så är saken klar.
Enligt en artikel i Aftonbladet har Jordbruksverket i ett remissvar ställt sig positiva till gårdsförsäljning av egenproducerad alkohol. Jag har redan läst argument gällande att Systembolaget skulle bli lidande, men detta håller jag inte med om. Det handlar om att tillåta försäljning av EGENPRODUCERAD alkohol. Allt annat måste fortfarande säljas på bolaget. Systembolagets sortiment sägs ju vara hur stort som helst, och inte kan väl Ölands Gårdsbryggeri konkurrera med detta. Eller? Kanske kommer lokalsåld whisky från Mackmyra att försätta Systembolaget i konkurs? Knappast.
Sverige är det enda landet i EU där gårdsförsäljning inte är tillåtet. Det ENDA landet. Pinsamt. Låt oss få ett slut på dumheterna. Möjligen är vi nära nu.

No comments:

Post a Comment