Wednesday, June 10, 2009

Hultsfredsfestivalen 2009

Snart är det dags för Hultsfredsfestivalen och planeringen är i full gång. Alkoholtillståndet är dock redan fixat och klart. Detta till Länsstyrelsens och alkoholhandläggaren Ove Karlssons stora förtret. De blev nämligen överkörda av kommunstyrelsens arbetsutskott som på eget bevåg beviljade alkoholansökan. Ett beslut som inte går att överklaga av någon annan än ansökanden. Rockmetropol lär dock vara ganska nöjda med beslutet, så något överklagande blir det nog inte.
Det blir alltså bland annat en 20 meter lång lastbilsbar med reklamlogga från Jägermeister samt en öppen alkoholserveringsyta mitt på festivalområdet. Enligt Oskarshamnstidningen/Barometern gillades inte detta av länsstyrelsen och alkoholhandläggaren som ansåg detta som "stötande". Ganska diffusa argument som vanligt alltså.
Kommunalrådet Kira Berg (s) tycker att alkohollagen är gammalmodig och bör ses över:
"Den tolkas ju ändå på olika sätt. På Sweden Rock har man till exempel en betydligt generösare inställning till alkoholserveringen."
Personligen tycker jag inte att man ska stanna vid att se över serveringen. Vi bör även se över detaljhandelsmonopolet och inställningen till alkohol i Sverige. En mer modern och mogen lagstiftning utan förbudshysteri, moralpanik och omyndigförklarande av svenska folket är vad som behövs.
Ok, det blev visst ett inlägg till innan helgen. Nåja...

No comments:

Post a Comment