Wednesday, June 24, 2009

Monsun

Ännu en indisk restaurang avklarad. Denna gång var det en liten besvikelse. Läget var trevligt ca 100 meter från floden Main. Ok, man såg inte floden, men väl bron som gick över den. Inredningen gick i blått, brunt och vitt. Blå heltäckningsmatta och mycket trä, vita dukar på borden och vita väggar. Allt såg mycket trevligt ut. Även servicen var mycket bra. Då återstår alltså bara att nämna maten...
Lammvindaloo och vitlöksnaan som vanligt. Suck... Kryddningen på vindaloon var i stort sett obefintlig och då snackar jag inte nödvändigtvis om styrkan, vilken förvisso också lyste med sin frånvaro, utan även om själva smaksättningen. Naanbrödet smakade knappt vitlök och var dessutom väldigt krispigt. Naanbröd ska vara fluffigt och mjukt. Med mycket smör i helt enkelt.
Monsun lyckas med nöd och näppe missa bottenplaceringen på listan. Den går fortfarande till Mayur, men det var inte långt därifrån. Synd. Det var ett trevligt ställe, men vad gör det när maten är värdelös? Det var dessutom ganska dyr mat. Whisky, konjak och öl fanns däremot i hyfsat utbud till trevliga priser.
Restaurant Monsun
Walther von Cronberg-Plaza 2
60594 Frankfurt

No comments:

Post a Comment