Monday, June 15, 2009

Belgisk öl i Amsterdam - del 1

Oj, oj, oj... Jag vet knappt var jag ska börja. Ska jag betygsätta alla krogarna eller redogöra för all drucken öl och whisky? Hmm, svårt. Jag börjar nog helt enkelt med en ölrecension. Jo, så får det bli.
St. Bernardus Triple var en ny bekantskap. En trevlig sådan. Ale brukar vara trevliga. Allt i sin ordning hittils alltså. Med en blekgul grumlighet såg den väl kanske inte så aptitlig ut, men smak såväl som doft undanröjde alla tvivel om att detta skulle vara något annat än en öl av rang. Söt och fruktig, utan att vara sliskig och utan att fruktigheten tog överhanden, vilket annars är ganska vanligt med belgisk öl. Balansen var så gott som perfekt.
Tyvärr finns inte denna öl på Systembolaget, så det blir att beställa från Belgien eller åka ner till gränsbutikerna i Tyskland. Enligt Systembolagets hemsida är det Galatea Spirits som importerar de varanter av St. Bernardus som faktiskt finns i sortimentet. Att maila dem angående denna brist kanske också funkar, fast i ett längre tidsperspektiv då...

No comments:

Post a Comment