Thursday, May 21, 2009

Die Rote Bar

Om du är i Frankfurt och vill dricka en bra whisky utan att behöva sitta i en femstjärnig hotelbar med dresscode så är det här stället för dig. Här är det casual som gäller, men ingen tittar för den skull snett på dig om du har slips och kostym. Man är helt enkelt inte så fixerade av kläder här. De har ett sortiment på ca 150 whiskysorter plus de vanliga drinkingredienserna och barpersonalen har ganska bra koll på det mesta. Jag tror inte de serverar öl. Möjligen flasköl från kylen eller så. Jag har iallafall aldrig sett någon dricka öl här inne. Det är liksom inte den sortens ställe. Cocktails och whisky är vad som gäller.
Placerat på bottenvåningen av ett vanligt hyreshus längs norra sidan av floden Main är tanken att baren skall likna en gammal amerikansk lönnkrog från 30-talets förbudstid. Därför kan det vara lite svårt att hitta dit. Endast en röd skylt utan text skvallrar om dess närvaro på husväggen utanför. För er som ändå tänker försöka ta er dit kan jag rekommendera att ni matar in "Mainkai 7, Frankfurt am Main" i GPS:en. Lokalen är liten, trång och dåligt upplyst. Bartendrarna är alltid klädda i vit kyparkavaj och svart slips. Trevligt.
Whiskysortimentet är av högsta klass. Du hittar förmodligen vad du söker efter vare sig det rör sig om single malt, bourbon eller blended. Standardwhiskies såväl som exklusiva sällsyntheter trängs på hyllorna. Ingen Mackmyra, men det kommer väl. Jag har redan tipsat.
Priserna ligger på ungefär 4 euro och uppåt. Det kankse inte låter så farligt, men håll i åtanke att man oftast räknar på 2:or här. Inte 6:or som hemma i Sverige.
På det hela taget kan jag rekommendera stället. Man går inte hit allt för ofta, men om man vill lyxa till sitt whiskydrickande så är detta en självklarhet.

No comments:

Post a Comment